Jin Dergi’nin yeni sayısı yayımlandı

Jin Dergi’nin 78. sayısı ‘Devletçilik, kapitalizm ve ekolojik yıkım’ kapağı ile yayımlandı…

Haftalık olarak okuyucusu ile buluşan Jin Dergi, 78. sayısında, ekolojik kırımı ve kadınların hayatına bu ekolojik kırımın nasıl yansıdığını ele alıyor.

“Kurdistan’da Gılgameş politikaları: Kadın ve doğaya tahakküm” başlıklı yazısında Dîlan Bebleşîn, doğa kırımının özünde erkeğin ve devletin, kadına yönelik yatan öfkesinin yattığına dikkat çekiyor.

Beyza Üstün “Hegemonyanın, sömürü sisteminin panzehiri: Özgür yaşam ideası” başlıklı yazısında hegemonyanın ve sömürünün son bulması için özgür yaşamın ısrarına odaklanıyor.

“Devletin Kürt politikası ve ekonomik sömürü düzeni” başlıklı yazısında Adalet Kaya, devletin Kürtlere yönelik politikasını nasıl ekonomik sömürü üzerine inşa ettiğine dikkat çekiyor.

Leyla Çite “Mekân’ın ‘cinsiyet’, cinsiyet’in ‘mekân’ inşası” başlıklı yazısında mekanın cinsiyet cinsiyetin de mekan üzerinde yarattığı değişimi ele alıyor.

“Ekolojik krizi görmeden başka bir yaşam tahayyülü mümkün müdür?” başlıklı yazısında Dicle Dilan Salman, yaratılan ekolojik krizin görünmesi ve buna karşı geliştirilecek mücadele alanıyla yeni bir yaşamın mümkün olduğuna dikkat çekiyor.

Farhana Naznin, çevirisine yer verdiğimiz “İklim değişikliğinin kadınlar üzerindeki etkisi” başlıklı yazısında kadınların iklim krizinden erkeklerden daha fazla etkilendiğine odaklanıyor.

Yeni sayıdaki tüm başlıklar şöyle:

Kurdistan’da Gılgameş politikaları: Kadın ve doğaya tahakküm / Dîlan Bebleşîn

Hegemonyanın, sömürü sisteminin panzehiri: Özgür yaşam ideası / Beyza Üstün

Devletin Kürt politikası ve ekonomik sömürü düzeni /Adalet Kaya

Mekân’ın ‘cinsiyet’, cinsiyet’in ‘mekân’ inşası / Leyla Çite

Ekolojik krizi görmeden başka bir yaşam tahayyülü mümkün müdür? / Dicle Dilan Salman

İklim değişikliğinin kadınlar üzerindeki etkisi / Farhana Naznin-Çeviri

Yazıları okumak için tıklayınız

/Yeni Yaşam/

Öne Çıkanlar